„Алтернативата на гражданите“ се регистрира за участие в Местни избори 2023 в община Казанлък

Формацията ще участва с пълна листа от 37 кандидати за общински съветници

Местната коалиция Алтернативата на гражданите се регистрира в ОИК – Казанлък за участие в Местни избори 2023 г. Както и досега формацията ще участва с пълна листа от 37 кандидати за общински съветници. Листата с кандидати за общински съветници на Алтернативата на гражданите ще бъде регистрирана до 25 септември.

Освен утвърдените вече имена в местната коалиция в листата ще намерят място и нови за формацията лица, но добре познати и уважавани личности в община Казанлък.

„В последните 15 години Алтернативата на гражданите се утвърди като гарант за диалогичност и ефективност в работата на Общински съвет - Казанлък“, коментира Янко Запрянов, председател на групата общински съветници на Алтернативата на гражданите в Общински съвет 2019-2023 г. „Доказателство за това е, че идеята за експертна и надпартийна формация, която да наложи прагматичен подход във вземането на решения в местния законодателен орган, намира все повече привърженици. Радостно е, че към формацията ни на предстоящите избори ще се присъединят нови лица, които са показали, че могат да работят за развитието на общината ни. Надяваме се да продължим да печелим и доверието на гражданите на Казанлък“, добави той.

В мандат 2019 - 2023 г. Алтернативата на гражданите беше представена от 8 общински съветника в Общински съвет - Казанлък, което я позиционира като трета сила в местния орган.