Честните избори - Алтернативата на гражданите

Честните избори - Алтернативата на гражданите

Апел да не се допусне опорочаване на резултатите от местните избори за нов Общински съвет и нов кмет на община Казанлък, се обърнаха кандидатите за общински съветници от единствената местна коалиция, регистрирана за участие в местния вот с листа с кандидати за общински съветници- „Алтернативата на гражданите“.

Коалицията е наследник на групата „Експерти за Казанлък“.


Апелът на Експертите е към всички партии и коалиции и независими кандидати, както и към всички граждани на община Казанлък, за честна предизборна кампания, в която всеки сам да има възможност да определи за кои кандидати да гласува.

 

Желаещите участници в изборната кампания в община Казанлък – партии, коалиции, независими кандидати да се присъединят и подкрепят апела за честни избори, могат да направят това като положат своя подпис под Апела на Експертите от „Алтернативата на гражданите“.


Предизборният щаб на местната коалиция се намира на бул. „Розова долина“ № 5, срещу Военния клуб в Казанлък, от 9 до 19 часа всеки ден, до 8 октомври включително.


В Казанлък се случиха много хубави неща. Но може да се случи и много повече Добро!
Затова - гласувай!

Залогът е вашият глас и честните избори.


Алтернативата на гражданите“ –с бюлетина № 70


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Ето и пълният текст на Апела:


Апел


Ние, долуподписаните партии, коалиции и независими кандидати, участници в Местни избори на община Казанлък-2019 година, се обръщаме към всички граждани на общината с апел, на 27 октомври да не допуснем опорочаване на резултата на изборите за нов Общински съвет и кмет на община Казанлък.
Ние, долуподписаните партии, коалиции и независими кандидати, поемаме ангажимент да осигурим на гражданите на Казанлък честна предизборна кампания и възможност всеки избирател сам да си определи за кои кандидати да гласува.
Убедени сме, че заедно можем да се противопоставим на опитите да бъде компрометиран и опорочен изборния процес.
Убедени сме, че ние- гражданите на община Казанлък, можем заедно да сложим край на порочните практики за покупка и продажба на „гласове“ и „ човешки души“.
Убедени сме, че ние – гражданите на община Казанлък, водени от принциипте на гражданско достойнство, на демократичния избор и вишегласието, не бива да допуснем нечестна игра, в името на общия просперитет на община Казанлък и добруването на всеки неин гражданин.

Затова всички заедно се обръщаме към вас- гражданите на общината, защото сме убедени, че можем да докажем на всички в България, че демокрацията е жива и гласът на всеки един има значение.

Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“