Николай Ибушев, председател на Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“


Уважаеми съграждани,
Казанлъчани,
Жители на Община Казанлък,
Арсеналци,


Когато преди 11 години, през 2008 година, на местните избори тогава за първи път се роди групата, инициирана от мен - „Експерти за Казанлък“, аз и хората, които ми повярваха и ме последваха, бяхме убедени, че това е правилният път за развитието на общината: за възхода на Казанлък, за възможността хората му да живеят прилично, смислено, спокойно.
Да живеят добре.
Всички мои съмишленици, събрани и тогава, и сега, в пълна листа от 37 изявени казанлъчани: лекари, юристи, банкери, инженери, директори на фирми и предприятия, предпириемачи в различни сфери, различни хора, част от обществото на Казанлък, кандидати тогава за общински съветници, вярваха, че това е единственият правилен път към Доброто.
Като му се посветиш. Безвъзмездно. И всеотдайно.
С вашето доверие доказахме това.
Случващото се в Казанлък през тези 11 години доказва това.
И категорично твърдя, че именно нашето присъствие в Общинския съвет на Казанлък, в местната законодателна власт в общината, допринесе за реда, спокойствието, конструктивността и диалога, за добрите решения за казанлъчани.
Парирахме политическите тържища и противоборства.
Без нас нямаше да е същото.

През всичките три изминали мандати на общинските съвети в общината, в които групата на Експертите присъства, обликът, визията, животът тук се промени.

Затова сега, и на тези предстоящи местни избори, в които ще избираме нови органи на местната власт, ние, Експертите на Казанлък, имаме очи, основания, доблест, отново да поискаме вашето доверие и подкрепа.
Като ваши представители в местната власт.
Тази, която е най-близо до всички ни.
Искам това доверие и с респекта от моите съмишленици, хора, за които Доброто и Развитието на общината са кауза.
Едни и същи хора, личности с биографии, имена с дири в настоящето и бъдещето на общината. Хора с размах и мащаби в мисленето, всеотдайни и мъдри, с трупан житейски опит в трудни битки.
Искаме това доверие и подкрепа, за да продължим да надграждаме стореното за Казанлък и населените места. С професионализъм, честно, експертно, смело, с ум и сърце. С всеотдайност.

За съжаление, промяна в законовата уредба преди изборите наложи групата „Експерти за Казанлък“ да има ново име, тъй като по закон следва да вземе името на една от партиите, които като коалиция правят нашата група. Ние избрахме да сме „Алтернативата на гражданите“.
Като най-близо до нашата философия: За най-доброто от възможното Добро за Казанлък и неговите жители, за жителите на общината.
За развитието на района.


Можем да избираме между два пътя:
Да продължим напред, както досега сме го правили, и благодарение и на нашия принос и труд Казанлък и общината да се развиват, с търсене на консенсус и съгласие, в диалог и експертност.

Или да тръгнем назад и надолу, с политическо противоборство и противопоставяне, както беше преди 10 години. В Нищоправенето и Нищослучващото се. В Дремиград.
Ние избираме първия.
Пътят Напред.


Искреният ни стремеж и желание за това, като дадем най-доброто от себе си, на което сме способни, при това безвъзмездно, всеотдайно и в името единствено на градивни каузи, през всичките години на присъствието ни в местната законодателна власт, бе възнаградено и от знаците на съдбата.
Настоящият политически жребий отсъди за „Алтернативата на гражданите“, досегашните „Експерти за Казанлък“, изборното число под номер 70 в интегралната бюлетина.
Числото - символ на съвършенството, на целостта, на порядъка, на божествения израз на света и хармонията.
70 са били и апостолите, разпространявали Христовото учение.

Без да имаме амбицията за подобно олицетворение, нито обременени с тежки политически амбиции за власт и национално присъствие, за надбягване по стълбичката на властта, искаме вашето доверие, на хората от долината, за да продължим да работим и търсим най-правилните и верни решения за развитието на района, който споделяме взаимно.
За доброто в живота ни тук и сега. За утреТО на децата ни.
Които няма да ни простят пропилените добри възможности.
Нито евтините тарикатлъци.
Нито спотайването, докато отмине трудното.


Всеки един от тези хора, които са част от каузата „Алтернативата на гражданите“, включени в кандидат-съветническата ни листа, са хора- конструкции.
Стълбове, кито умеят и носят отговорност за хляба и съдбите на десетки, стотици, хиляди хора от община Казанлък.
Които с дела са създали имената си, с труда си - развитието и стабилността на общината.
Такива хора не могат да са евтини политически дилъри или интриганти, прекупвачи на гласове и интереси.
Такива хора са отговорни, смели, честни, обръгнали в житейски трудни битки, в името да отстояват по-добрата алтернатива.
Развитието и стабилността.


Максималното добро за максимален брой хора.


Какъвто е чистият стремеж и смисъл на истински отговорната грижа за хората. И смисъл на политиката изобщо.
Да вървиш напред винаги е по-добрият избор.


Ние, от „Алтернативата на гражданите“, аз и моите съмишленици, избираме това.
Затова и не издигаме кметове по населените места, нито се целим в общинския кметски стол.
За нас е важно да имаме достатъчно сериозно представителство в Общинския съвет на Казанлък.
Там, където се полагат основите на всичко, свързано с развитието на общината.
Наше дълбоко убеждение е, че напред се върви само с полезни и конструктивни решения.

Не може да си безпринципен управляващ. Нито сляп и глух представител на гражданите, нито безсърдечен човек.


Затова и през всичките тези години с колегите от групата сме дарявали на 100% възнагражденията си като общински съветници за хората и за добрите каузи: за талантливи младежи, за нуждаещи се хора, за будители и пазители на духа, за ремонти на сгради, здравни заведения, за създаване и поддръжка на Техническия колеж в Казанлък.
И това е частица от посветеното на хората на Казанлък и общината.


С ясното убеждение, че няма по-добра алтернатива за гражданите от честни и качествени граждани, които да отстояват и защитават интересите им: правото им да живеят в по-уредени села, квартали, да имат нужното спокойствие за сигурността на децата си и работните си места, за възможността децата им да остават тук, като надграждат в знания и професионални умения,
се обръщам към вас, уважаеми съграждани,
жители на община Казанлък,
арсеналци,
да подкрепите с вашето доверие и глас на предстоящите избори на 27 октомври общата ни кауза: Развитие и нови, още по-добри възможности за Казанлък и района.
Чрез експертни, мъдри, професионални, с грижа, решения и визии.
Тук може още много повече Добро.
Тази е Алтернативата на гражданите.
Друга няма.
 

С уважение:

Николай Ибушев -
Водач на листата с кандидати за общински съветници от Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“,
Почетен гражданин на Казанлък,
Изпълнителен директор на „Арсенал“ АД