Алтернативата на гражданите, бившите Експерти, отиват на изборите с числото на съвършенството - 70

Алтернативата на гражданите, бившите Експерти отиват на изборите с числото на съвършенството - 70


Номер 70 е номерът, с който ще се яви на местните избори в общата интегрална бюлетина единствената регистрирана в Казанлъшка община местна коалиция- „Алтернативата на гражданите“, каквото е новото име на познатата досега група на Експерти за Казанлък.
Това стана ясно след като тази вечер Общинската избирателна комисия в Казанлък, със свое Решение №117 за определяне на поредните номера в бюлетината на местните коалиции и Инициативните комитети, регистрирали кандидатски листи за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. в община Казанлък, следкато преди ден ЦИК изтегли номерата на партиите и коалиците с регистрации в ЦИК.


За четвърти по ред път познатите имена и личности от Казанлък, в досегашната форма на Експерти за Казанлък ще се явяват на местния вот, но с новото име Алтернативата на гражданите, в конкуренция с останалите партии и коалиции, за разпределение на мандатите в Общинския съвет.
Причината за тази промяна е решение от началото на септември на ЦИК.

Бившите "Експерти" се явяват на изборите с пълна листа, от 37 кандидат-съветници.


Интегралната бюлетина за местните избори в община Казанлък ще включва общо 73 позиции.
Според скритите послания на числата в християнството, номерът, паднал се на местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ – 70, е числото- символ на съвършенството, на целостта, на порядъка. Свързва се с божествения израз на реда в света, на хармонията.

70 е броят на апостолите, разпространявали Христовото учение.