Изборите нямат поправителен

Изборите нямат поправителен

Един ден определя живота ни за 4 години напред.
Изборите за общински съветници нямат поправителен. Не търсете оправдания, защото изборът го прави всеки един от нас! С гласа си.


Тези основни послания отправиха в поредица срещи, проведени през седмицата в няколко казанлъшки фирми, в град Крън и в село Шейново, кандидатите за общински съветници от местната коалиция „Алтернативата на гражданите“.
Коалицията е регистрирана за участие в местния вот, с листа за съветници и е под номер 70 в бюлетината за избор на общински съветници.
Сред домакините на тези срещи бе и Танчо Михайлов, управител на „Гуала Клоужърс България“ и „Даник“ АД, член на досегашната група на Експертите и кандидат за общински съветник от „Алтернативата на гражданите“.

По време на тези срещи досегашните общински съветници от групата на Експерти за Казанлък, които и сега са част от листата на „Алтернативата на гражданите“ запознаха присъстващите на срещите с работата им в Общинския съвет и приноса за вземане на важните решения.
За огромната експертна работа и важността на осигурената подкрепа в Общинския съвет на Казанлък за поредицата устройствени планове, създадени в този мандат и даващи възможности на общината да усвоява евросредства, говори инж. Цветан Шиков, който в досегашния състав на Съвета бе председател на една от най- тежките и отговорни комисии - по устройство на територията.

Имаме позиции в Общинския съвет и ги отстояваме. Не сме патерица на кмета, каза още Цветан Шиков.


Реалната влааст не е в кмета, а в Общинския съвет, тъй като той е този, който взема важните и големи решения за развитие на общината, ето защо е важно в съства м да са хора разумни, с опит и мъдрост, диалогични и прагматични, е тезата на кандидатите за общински съветници от „Алтернатива на гражданите“.
Тезата си те подкрепиха с поредица примери, в които диалогът е давал път на полезните и градивни решения, конфронтацията е спирала добрите възможности.
В откровен разговор жителите на Крън и Шейново споделиха пред кандидатите за общински съветници наболелите и нерешени с години проблеми на населените места и изразиха възмущението си от загърбването на проблемите им и тяхното неглижиране.
Общинският съвет има възможности за пълен контрол над общинската администрация и механизми проблемите на хората да бъдат чути и решавани, заявиха кандидатите за общински съветници.
В Шейново гражданите се жалваха от липсата на пари за ремонт на читалищната им сграда, за липсата от години на приемен ден на кмета на общинат, за липсата на общност и единение по места и поискаха специално отношение към населеното им място от страна на Общинския съвет.


„Хората са тук, но човеците ги няма“, обобщи ситуацията с проблемите на Шейново млад жител на селото, уважил поканата за среща.


Жителите на град Крън поискаха от кандидатите за общински съветници повече средства за населеното място, както и повече грижа по отношение на инфраструктурата в града.

„Това, че станахме град, промени само размера на данъците ни, нищо повече“, заявиха присъстващи на срещата в Крън, които поискаха повече асфалтирани улици в града, справедливо разпределение на средствата за населените места и Казанлък и настояха за повече внимание и специално отношение от страна на новия Общински съвет на Казанлък към проблемите на Крън.

изборите

„Опаковката много хубава, съдържание нула“, така обобщи поставените проблеми от крънчани Павлина Делчева, генерален представител на „Дженерали застраховане“ и кандидат за общински съветник от коалиция „Алтернативата на гражданите“. Делчева е жител на Крън.
Не специално отношение, а специални хора са нужни, за да се случват нещата в района и да има реална грижа за хората и населените места, каза инж. Владимир Чучумишев, кандидат за общински съветник от коалиция „Алтернативата на гражданите“.
Чучумишев бе и досегашен общински съветник.


В срещите в населените места участваха и Антония Славова, Янко Запрянов, Мариета Пепелешкова, Иван Дочев, Петър Веков, Георги Даскалов,- кандидит за общински съветници от местна коалиция „Алтернативата на гражданите“ .
Те призоваха гражданите да упражнят правото си на вот на 27-ми октомври, като гласуват по съвест.

Защото изборите нямат поправителен.
Както гласуваме, така ще живеем.
За развитието е нужно не специално отношение, а специални хора, с отношение.

За „Алтернативата на гражданите“
№70 в Бюлетината за общински съветници

Още за тях:

https://www.facebook.com/alternativatanagrazhdanite/

https://alternativatanagrazhdanite.com

http://www.zakazanlak.bg/alternativata-na-grazhdanite-mestni-izbori-2019-43


Купуването и продаването на гласове е престъпление!